Om konkurrencen

Læs om Årets Fuglefoto 2017, og om konkurrencereglerne.

Derfor kårer Dansk Ornitologisk Forening: Årets Fuglefoto 2017

Et godt billede af en fugl, der viser den fra sin bedste side, er værd at dele med alle. Det kan få flere til at åbne øjnene for fuglenes skønhed og dermed også, at vi skal arbejde for at beskytte fuglene omkring os og bevare den natur, fuglene er afhængige af for at overleve.

Vi ønsker at vise fuglenes skønhed, deres fascinerende adfærd og enestående værdi for os alle. Det gør et foto tit bedre end de fleste ord, særligt når vi skal give danskere uden for foreningen en oplevelse med fuglene.

Flere og flere tager ud i naturen med kamera for på den måde at bringe oplevelsen af fuglene med sig hjem som mere end blot et minde eller en note på en blok. Det, at fotografere fugle, er kort sagt en anden måde at nyde fuglene på. Det, at fotografere en fugl, så den viser sig frem bedst muligt, kan være en stor udfordring. En prøve i både engagement, tålmodighed, viden om fuglene og teknisk kunnen. Det kan give enestående resultater, og det vil vi gerne anerkende.
Derfor kårer Dansk Ornitologisk Forening: Årets Fuglefoto 2017.

Regler

Fotos til konkurrencen skal vise vildtlevende fugle, som naturligt hører hjemme i Danmark. Det kan både være danske ynglefugle eller trækfugle, man kan se i Danmark.

Fotos skal være taget med hensyn til fuglene. Vi anbefaler, at du fotograferer fugle efter DOF’s ti bud til god opførsel i naturen. Læs dem her.

Du må deltage med alle de fotos, du vil. Der er tre kategorier:

1. Portræt
2. Action
3. Landskab

Fotos skal være i jpeg-format i høj opløsning (Dimensioner: min. 2000 pixel på smalle led, størrelse typisk min. 3 MB).

Husk at skrive hvor fotoet er taget, og hvilken/hvilke arter, der er på fotoet, når du uploader.

Du behøver ikke være medlem af DOF for at kunne deltage.

Det er ikke et krav for at deltage, at billeder er taget i 2017.

Konkurrencen har en hovedpræmie og derudover en præmie til de tre kategorivindere.

Billederne skal indsendes senest 20. september, og vinderne offentliggøres 1. november.

Ved deltagelse giver du Dansk Ornitologisk Forening ret til at bruge de indsendte fotos fremover i alle DOF’s medier, herunder sociale medier, samt til eksterne medier, hvor det tjener fuglenes interesse. Fotografens navn vil altid fremgå ved evt. brug af foto.

Ansatte i DOF og Fugleværnsfonden kan ikke vinde.

BEMÆRK:
SIDSTE FRIST for at deltage er ændret til 20. september aht. deadline på DOF’s blad, Fugle & Natur